Musa

29 Mar 2015

MUSA

- Do you have a light? sa musa. 

På Mykonos hadde fastboende venner av Mamma og Pappa brutt opp etter 12 år og to barn. Eller egentlig: mannen hadde reist fra kjerring og unger for å slå seg sammen med en 15 år gammel jente. Det var stor skandale.

Jeg var 14 og lurte naturlig nok mest på jenta; den fatale femmeren som fikk den berømte malermannen til å forlate sin berømte malerkone. Og en dag fikk jeg se malern og jenta sammen på byen. Hun var råflott. Og hun drakk vin og røkte og sa morsomme ting til maleren og han lo. Og hun så at jeg glodde. Øhh.

Men i dag lå hun her på stranda noen meter borte uten malermann! 

Ingen brukte klær på standa på Mykonos dengang. Det innebar både fordeler og ulempe for en sylfersk 14 åring. Jeg anla en filosofisk mine (ja, det trodde jeg dengang, men antakelig så jeg ut som noe fra en Tom & Jerry-film) og stirret fordekt på fordelene til jenta, men så meldte ulempen seg, og jeg måtte snu meg over på magen.

Litt seinere tok jeg en svømmetur, og på veien tilbake fra sjøkanten var det jo bare en ting jeg ville se på. Og hun så på meg! Og hun smilte! Men jeg hadde foreldre her, mistet helt motet og gikk og la meg på ryggen, lukket øynene og tenkte på kaldt vann. Det tasset i sanden og det falt en skygge over meg, så jeg åpnet øynene. Hun hadde en fot på hver side av hodet mitt og jeg så rett opp i ... i! - Do you have a light? kom det der oppe fra. Jeg ble helt stiv! Jeg mener jeg kunne ikke røre meg! 

Faren min leste situasjonen, og ilte til med en eske fyrstikker. Men heller ikke han var helt kald. Det gikk med en del fyrstikker før han fikk fyr på røyken hennes og hun nikket takk og gikk tilbake til pleddet sitt.